/locations/location/media/medium[header="1"][active="1"]
Verkocht

De Hooilanden

7
1.019 m² tot 1.139 m²
750 m³

Wonen in 'De Hooilanden'


Tot rust komen te midden van karakteristieke natuur. Wat een kans om in het puntje van het nieuw gerealiseerde natuurgebied ‘De Binnenveldse Hooilanden’ te wonen. En dat op een steenworp afstand van alle stadse gemakken van Veenendaal!

‘De Hooilanden’ biedt ruimte aan zeven riante bouwkavels voor de realisatie van een luxe villa. Als uitgangspunt kent het plan landelijk wonen met een gereserveerde uitstraling. Dit wordt bereikt door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen.

Beeld je in; jouw droomwoning in een prachtig natuurgebied met bijzondere flora en fauna én toch de dagelijkse voorzieningen binnen bereik. Het beste van twee werelden komt hier samen.

‘De Hooilanden’ biedt jou een plek waar je tot rust komt te midden van de karakteristieke natuur van de omgeving. Vanuit jouw achtertuin fietst of wandel je via diverse routes dit uitzonderlijke gebied in om vanaf het uitkijkplatform de diverse plant- en diersoorten te ontdekken. Het plangebied ligt ten zuiden van de wijk ‘De Veenderij’ in Veenendaal-oost op het kruispunt van de Dragonderweg en de Meentdijk. Een fantastische ligging op de grens van natuur en stad. De ontsluiting is goed ingeregeld en mede daardoor zijn deze kavels voor elke gezinssamenstelling geschikt.

De locatie wordt gekenmerkt door specifieke landschappelijke gebiedsaccenten. De randvoorwaarden zijn gebaseerd op openheid en landschappelijke inpassing. Het projectplan van ‘De Hooilanden’ versterkt deze accenten. Gebaseerd op de kenmerken van de huidige woningen in het lint aan het Gelders Benedeneind zijn de uitgangspunten voor de zeven villa’s in ‘De Hooilanden’ opgesteld. De omgeving kent woningen met een dwarskap waarbij de kopgevel op de straat is gericht. De villa’s van ‘De Hooilanden’ sluiten met de goot- en nokhoogte aan bij de omgeving en het landelijk gebied.

De voorgevel van jouw villa komt dan ook aan de Dragonderweg op minimaal 15 meter van de weg. De villa’s verspringen onderling minimaal twee meter, waardoor deze niet in elkaars rooilijn liggen. Jouw privacy wordt daarmee geborgd.

Om tegemoet te komen aan de landelijke sfeer wordt één enkele rij woningen gerealiseerd. De kavels zijn ruim en diep opgezet en volgen het aanwezige slotenpatroon waardoor zowel een groene voor- als achterzijde ontstaat. Aan de voorzijde worden ze begrensd door een watergang. Om het groene karakter te versterken worden zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde van het plan groene elementen toegevoegd.

‘De Hooilanden’ is jouw kans om naar landelijke smaak te wonen te midden van stad én natuur!

Impressies

Aanbod

/locations/location/locations/location[active='1']

Ligging

Het plangebied ‘De Hooilanden’ ligt aan de rand van Veenendaal en grenst aan de Binnenveldse Hooilanden, ten zuiden van de wijk ‘De Veenderij’ in Veenendaal-oost op het kruispunt van de Dragonderweg en de Meentdijk. Een fantastische ligging op de grens van natuur en stad. De ontsluiting is goed ingeregeld en mede daardoor zijn deze kavels voor elke gezinssamenstelling geschikt.

Het is ideaal om van hieruit de omliggende grote steden Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen snel te kunnen bereiken vanaf een van de maar liefst drie NS-stations die Veenendaal kent of via de A12, A15 en A30. De gemeente heeft ruim 65.000 inwoners en dat aantal stijgt niet voor niets al jaren. Veenendaal is een centraal gelegen, groeiende gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente positioneert zich als ‘Winkelstad Veenendaal’ en is in 2020 opnieuw benoemd tot fietsstad van het jaar. Ook is het een geliefde plaats voor het organiseren van vele (sport)evenementen.

Wonen in ‘De Hooilanden’ is wonen grenzend aan de Binnenveldse Hooilanden. Een natuurgebied waar natuurliefhebbers, boeren en terreinbeheerders samenwerken met overheden aan de realisatie van nieuwe natuur tussen Wageningen, Ede, Veenendaal en Rhenen. De Binnenveldse Hooilanden wordt een uniek gebied van 250 - 300 hectare aaneengesloten topnatuur waar nu al veel bijzondere plant- en diersoorten te zien zijn.

Uitzonderlijk aan dit gebied is dat de eerder genoemde partijen mede eigenaar zijn van het gebied en dat de plaatselijke boeren een groot deel van het beheer van het gebied voor hun rekening nemen. Naast de Binnenveldse Hooilanden is Veenendaal omringd met prachtige bos- en heidegebieden, zandverstuivingen en uitgestrekte weidevelden.

Project updates

externalId=anbond-details-2.1.3.1.6.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=De Hooilanden
/locations/location/employees/employee[active=1][3 > position()]
Kan ik je ergens mee helpen?
Van Ginkel & Van Bemmelen Makelaars