bbcb6f45-2151-469a-a79d-aec1a539effd
24 augustus 2023

Van droom tot realiteit: Sanne's reis naar restaurant Saya!

Twee weken zijn voorbij sinds restaurant Saya haar deuren opende op het Stadsstrand. Het brein achter Saya is de jonge onderneemster Sanne, die haar passie voor horeca ontdekte tijdens haar tijd aan de Hotelschool in Amsterdam. Deze ontdekking zette haar op het pad om haar eigen restaurant te realiseren, een droom die nu werkelijkheid is geworden na anderhalf jaar vol uitdagingen en doorzettingsvermogen.

Het unieke concept van Saya vond zijn oorsprong in een gesprek tussen Sanne en haar oom. Zijn advies om trouw te blijven aan zichzelf inspireerde haar om een vleugje Bali naar Nederland te brengen, maar dan wel in een modern jasje. Een leuk feitje is dat haar oom nu de rol van chef-kok in haar keuken vervult.

Toen we Sanne vroegen naar de keuze van de locatie, deelde ze het volgende: "Tijdens een diner met mijn vriend aan de overkant, viel mijn oog op het bouwbord van het Stadsstrand. Het was liefde op het eerste gezicht, en ik wist dat dit de plek was die ik zocht. De volgende dag nam ik contact op met Ingenious om mijn idee te bespreken." De ruime ramen zorgen voor veel licht en het strand, gelegen voor het terras, maakt de locatie uniek. 

Vanaf het allereerste gesprek waren we onder de indruk van Sanne's concept. Ze beschreef de samenwerking met Ingenious als buitengewoon positief, gekenmerkt door open en eerlijke communicatie. Ze is Johan enorm dankbaar voor de kans die hij haar als jonge onderneemster heeft geboden.

Wist je dat Sanne al voor het personeelseten heeft gezorgd bij Ritmeester en Karakter? Een grappig weetje dat de goede en professionele band tussen de restaurants weergeeft. 

Saya verwelkomt gasten van woensdag tot en met zondag, van 10:00 tot 18:00 uur. Momenteel draait Saya alleen voor lunch en borrel, maar haar doel is om op korte termijn uit te breiden naar dinermogelijkheden.