/locations/location/media/medium[header="1"][active="1"]
Verkocht

Huis met de IJzeren Brug

5
100 m² tot 207 m²
17 m² tot 150 m²

Het Huis met de IJzeren Brug

OPLEVERING BEGIN 2023!


Het bijzondere project het Huis met de IJzeren Brug in hartje Koog aan de Zaan. Dit schitterende rijksmonument dateert uit ongeveer 1775 en staat ook bekend als het voormalig Molenmuseum.

Dit unieke pand heeft definitief een woonbestemming gekregen en is per november 2021 in de verkoop. De vier ruime en unieke koopwoningen en één zeer luxueuze huurwoning bieden de kans om te wonen in een parkachtige setting met historisch karakter.

Rustig wonen in een uniek rijksmonument aan het vaarwater? Zie www.huismetdeijzerenbrug.nl voor meer informatie!

Impressies

Aanbod

Uniek wonen aan de Museumlaan in het Huis met de IJzeren Brug is:

  • wonen in een rijksmonument aan open vaarwater;
  • luxueus in een parkachtige setting;
  • uniek en ongekend riant met eigen buitenruimte in de vorm van een tuin of terras;
  • wonen in een dorp met stads karakter vol met architectuur, historie en cultuur.

Het betreft vijf ruime en unieke koopwoningen in een rijksmonument in Koog aan de Zaan.

/locations/location/locations/location[active='1']

Ligging

Dit museale rijksmonument is prachtig gelegen in de bocht van de Museumlaan op nummer 18. Deze laan is direct ontsloten richting Provinciale weg terwijl er zich om de hoek een treinstation bevindt. Aan de achterzijde van het pand is en blijft vrij uitzicht richting het tegenover gelegen fraaie Koogerpark.

Koog aan de Zaan ligt aan de zuidzijde tegen Zaandam aan en in het noorden tegen Zaandijk, ten oosten ligt de rivier de Zaan en ten westen ligt het Westzijderveld. Tegenwoordig is het opgesplitst in twee gedeeltes: Oud-Koog en Westerkoog. De spoorlijn Den Helder - Amsterdam en de Provinciale weg loopt middendoor. Aan beide kanten is een op- en afrit van de A8 richting en vanuit Amsterdam.

In Koog aan de Zaan zijn twee treinstations gelegen. Station Koog aan de Zaan is gelegen aan de zuidkant van het dorp recht tegenover de Leliestraat. Bij de grens met Zaandijk is het treinstation Zaandijk Zaanse Schans gelegen. Naast toegang tot het treinverkeer bieden de stations ook een voetgangers- en fietsverbindingen tussen de twee Koogse wijken.


Project updates

Het Huis met de IJzeren Brug is een koopmanshuis wat oorspronkelijk aan de Raadhuisstraat stond op de plek waar de beoogde toegang lag tot het aan te leggen Koogerpark. Tot tweemaal toe werd besloten dat de woning gesloopt moest worden, het pand zou moeten wijken om de toegang tot het park breder te kunnen maken. Uiteindelijk is besloten het pand voorzichtig af te breken om het vervolgens enkele honderden meters verderop weer op te bouwen op de huidige plek aan de Museumlaan. Sindsdien is het in gebruik geweest als Molenmuseum.

De voormalig eigenaar, de Vereniging de Zaansche Molen heeft ondertussen het Molenmuseum verhuisd naar de Zaanse Schans. Vervolgens heeft in 2019 Ingenious Tomorrow het rijksmonument aangekocht en het plan ontwikkeld om het voormalige museum te transformeren naar vijf zelfstandige woningen. Uitgangspunt is dat het monument in tact blijft. Twee woningen hebben zicht over het water richting het Koogerpark, twee woningen zijn gelegen aan de voorzijde van het pand en de overige woning ligt in het midden van het pand. Een van de koopwoningen heeft een zelfstandig bereikbaar souterrain.

externalId=anbond-details-2.1.3.1.6.2.1&filter[active]=1&filter[tags]=Huis met de IJzeren Brug
/locations/location/employees/employee[active=1][3 > position()]
Kan ik je ergens mee helpen?