d27c8fcc-bd6a-40e8-914b-269a5315b021

Stationskwartier

externalId=ingenious-gebiedsontwikkeling-details-1.1.9.1.1.1.1&filter[active]=1
Onderscheidende architectuur
Voor alle doelgroepen in alle levensfasen
Zowel koop als huur

Over dit project

Het Stationsgebied is opgedeeld in een aantal deelgebieden waaronder het deelgebied Stationskwartier. Binnen het deelgebied Stationskwartier heeft Ingenious eigendom tegen het Centraal Station en rondom het belangrijkste busverbindingsknooppunt. In overleg met de gemeente zijn wij bezig om de ontsluiting in dit gebied te verbeteren en tot ontwikkeling van circa 100 woningen te komen.

Over dit gebied

Het Stationsgebied in Hoofddorp is een nieuwe gebiedsontwikkeling geïnitieerd door de gemeente Haarlemmermeer en biedt ruimte aan circa 15.000 nieuwe woningen en 11.000 arbeidsplaatsen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de komst van de Noord/Zuidlijn in dit gebied. 

De plannen voor deze gebiedsontwikkeling zijn tot stand gekomen in samenwerking met acht steden uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) onder de naam ‘Bereikbare Steden’. Het doel van deze gebiedsontwikkeling is om te laten zien dat verdichting rond stations veel kansen oplevert met als eindresultaat meer en versnelde woningbouw met aanmoediging van het gebruik van openbaar vervoer.

Onze projecten

Deze projecten maken deel uit van het Stationskwartier

09390807-ddee-4a5d-924b-336479c32207

De kracht van Stationskwartier

De stationsomgeving van Hoofddorp, op enkele minuten van luchthaven Schiphol, biedt unieke kansen om in de komende jaren een hoog stedelijk gebied te ontwikkelen dat zich kenmerkt door een mix van wonen, werken, leren, verplaatsen, verblijven en recreëren.