bbcb6f45-2151-469a-a79d-aec1a539effd
Algemeen
23 september 2021

Over architectuur en stedenbouw

Geen gewone schooldag voor de leerlingen van de talentklas Kunst & Cultuur van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Zij kregen vandaag tijdens de CLV Architectuurdag een interactieve rondleiding over diverse bouwplaatsen in het Veense stadscentrum.

Johan van den Essenburg van Ingenious en uitvoerder Evert Diepeveen van Bouwbedrijf J.G. Timmer verzorgden rondleidingen in en rondom de projecten Aan het Stadsstrand en De Twist. Bij project Aan het Stadsstrand zoomden zij specifiek in op het ontwerp van het gebouw, split-level en de Accoya® houten gevels. Bij ontwikkeling De Twist ging men de hoogte in en lag de nadruk op de constructie en de bouwtechnische aspecten.

Voor alle partijen was het een leerzame dag waarin in een interactief vraaggesprek vele onderwerpen de revue passeerden. Zowel over architectuur als over stedenbouw in het algemeen. Wij wensen de leerlingen succes met hun opleiding en hopen hen in de toekomst te treffen in een rol binnen projectontwikkeling of de bouw in de breedste zin van het woord.