a64c8c34-af9d-4f1a-80b4-bd77e7a5d6c5,bbcb6f45-2151-469a-a79d-aec1a539effd

What's new

tomorrow
20 juli 2021

Ontwikkeling aan Zandstraat in samenwerking met Reinaerde

Het voormalig schuilkerkje, in een doodlopend steegje aan de Zandstraat in Veenendaal, is een gemeentelijk monument. Het werd in 1865 in gebruik genomen door een afgescheiden groep waaruit later een christelijke gereformeerde kerk ontstond. Recent is het bestemmingsplan vastgesteld om het kerkje samen met het aangrenzende terrein in te richten als woonlocatie voor (jong)volwassenen met een (verstandelijke) beperking onder begeleiding van Reinaerde.

Het door Ingenious te ontwikkelen plan komt tegemoet aan de grote vraag naar voorzieningen voor begeleid wonen en kent 19 woon-zorgstudio’s. Het hofje is vernoemd naar de toenmalige predikant, Dominee Riekel. Het nu grotendeels leegstaande kerkgebouw wordt op historische wijze hersteld en geschikt gemaakt voor enkele studio’s en een gezamenlijke woonkamer. Het complex is een ontwerp van Huibers van Weelden Architecten.

Wist je overigens dat naast dit monumentale schuilkerkje vroeger een slachterij en later een piano-atelier gevestigd was? De restanten hiervan zijn nu nog zichtbaar maar worden in de herontwikkeling betrokken en maken plaats voor de nieuwbouw voor Reinaerde.