460e70fa-59e2-11ed-9e31-02a24b8d59a7

Het Ambacht

externalId=ingenious-gebiedsontwikkeling-details-1.1.9.1.1.1.1&filter[active]=1
Onderscheidende architectuur
Voor alle doelgroepen in alle levensfasen
Zowel koop als huur

Over dit project

Ingenious heeft aan de zuidzijde een sleutellocatie in handen en is op diverse plekken in het gebied actief bezig met de verwerving van gronden en verplaatsing van de zittende bedrijven. Ingenious verwacht hier, in fasen, tot wel 50% van het totaal aantal woningen, circa 1500, in dit gebied te kunnen realiseren op haar grondposities en in samenwerking met derden.

Over dit gebied

Industriegebied Het Ambacht, verouderd en gelegen in de kielzog van Het Stationskwartier, zal de komende jaren gaan veranderen naar een gebied waar het accent zal liggen op wonen. De Gemeente Veenendaal heeft namelijk zijn ambitie uitgesproken om binnen een periode van circa 10 jaar het gebied te willen transformeren naar een hoogstedelijk gemengde woonwijk waar duurzaamheid en mobiliteit centraal staan. Dit gebied zal ruimte gaan bieden aan ruim 1.500 woningen die hoog nodig zijn voor de grote woonbehoefte in Veenendaal en omgeving. 

Onze projecten

Deze projecten maken deel uit van het Ambacht

2de53f30-6a15-46d1-b50a-7202e9652e00

De kracht van het Ambacht

Deze gebiedsontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door een woningbouwimpuls vanuit het Rijk. Belangrijk onderdeel om in aanmerking te komen voor deze impuls was een samenwerking met de grondeigenaren, waar Ingenious een van de grotere is, maar ook uitgangspunten als het gaat om betaalbare woningen (sociale- en middensegment), het realiseren van een groene hoofdstructuur en verblijfplekken, duurzame energieoplossingen en mobiliteit en openbaar vervoer.